Italië Rosato Sicilia

Autochtone druiven zijn ‘hot’ en Italië is gezegend met een boel eigen druiven. Deze rosé is heerlijk stevig door de nero d’avola. De frappato geeft fijne zuren. Samen vormen ze een heerlijke rosé met aarbei en rode kersen in de neus en wat room, stevigheid en goede zuren daarbovenop in de finale. Mooi in balans.

Achtergrond informatie
Sicilië is in de gelukkige omstandigheid dat het beschikt over bijzondere eigen druiven, zoals de nero d’avola en frappato. Deze twee druiven zijn de belangrijkste druiven van de beroemde wijn Cerasuolo di Vittoria. Deze druiven zijn ook geschikt voor het maken van rosé. Nero d’avola geeft de wijn kracht en diepgang, frappato aroma en goede zuren. Dat levert een smaakvolle en krachtige rosé op.

Wijn/Spijs
Fijne aperitiefwijn. Ook lekker bij koude vleesgerechten, gegrilde groenten, (pasta)salades of bijvoorbeeld gegrilde of gepocheerde vis of schaaldieren.

terug naar wijnen